Laza. Vagány. Stílusos - ANTRÉ Interjú

Az ANTRÉ márka a rohanó világ modern nőinek kínál egyedi, mégis kényelmes ruhadarabokat. A természetes anyagokból készülő, letisztult geometriai formákat és színvilágot ötvöző ruháik, pont olyan szerethetőek és közvetlenek, mint maguk a márka megálmodói. Ankával és Zsanettel beszélgettem az ANTRÉ márka múltjáról, jövőbeni tervekről és arról mitől nyerő páros az övék.

Mi a márka története?

Anka: Teljesen véletlenül, egy fotózáson találkoztunk Zsanival, innen indult a közös projektünk. Annak idején stylistként dolgoztam egy összeszokott csapatban. Többféle fotózást vállaltunk, beleértve az akkori márkámhoz kapcsolódó fotózásokat, és emellett magánszemélyekről is készítettünk képeket egy ˝átváltoztatunk program” keretén belül.

Zsani: Az előbb említett fotózáson én voltam az alany. Annak idején masszőrként dolgoztam, ezért a fotózásra egy különlegesebb masszőrruhát kértem a stylistól: egyszerre kényelmeset és designosat, olyat amely természetes anyagból készül. Akkoriban ilyesmit sehol nem lehetett találni. Néhány napra rá Anka előállt három-négy csodás darabbal, amelyek annyira magával ragadtak, hogy úgy éreztem ezt meg kell ismertetnünk másokkal is. Ennek az alapötletnek a street vonalát valósítottuk meg végül és vittük az otthon melegéből a nagyközönség elé.

Zsanett és Anka

Zsanett és Anka

Mikortól beszélhetünk az ANTRÉ márka tényleges megalapításáról?

Anka: 2014. végén egy előzetes felmérést követően szerveztünk egy házi divatbemutatót, amely olyan színtű érdeklődéssel járt, hogy végül meg kellett változtatnunk az eredeti helyszínt. Így mind a 60 embernek be tudtuk mutatni az első kollekciónkat.

Zsani: Ezzel egy időben, 2014 decemberében elindítottuk webshopunkat is, ahol immár az érdeklődők a teljes kollekciónkat megtekinthetik és meg is vásárolhatják.

Mi tesz titeket jó párossá?

Anka: Ez egy olyan szakma amelyet nehezen lehet egyedül csinálni. Fizikai képtelenség, hogy mindent a saját válladon vigyél el, valamint nem érthet minden területhez az ember. Amikor először merült fel a gondolat bennünk, hogy megvalósítsunk egy közös projektet, akkor úgy éreztem, ezt érdemes megpróbálni, mert két olyan pólust képviselünk, amelyek együtt jól működtethetnek egy márkát. Remekül kiegészítjük egymást, hiszen mindketten pont abban vagyunk erősek, amiben a másik kevésbé. Zsani a szervezés, sales és marketing vonalért felelős, míg én a kreatív feladatokat viszem.

Kinek az ötlete volt az ANTRÉ név, és miért erre esett a választás?

Zsani: Sokáig tartott amíg megtaláltuk a számunkra megfelelő szót, amely egyaránt tükröz bennüket és a ruháinkat is. Számos beszélgetést követően egyik este az erkélyen ülve ugrott be az ANTRÉ kifejezés. Fontos volt, hogy a név egyszerre legyen elegáns, viszont kellő fűszerezettség is társuljon hozzá. Továbbá a választott névvel szerettük volna kifejezni, hogy valamihez belépést nyújtunk. Ezekkel a ruhákkal biztosítunk egy jó antrét.

Anka: Körülbelül száz szócsata után született meg az ANTRÉ név. Nekem nagyon fontos volt, hogy tipográfiailag jól kihasználható nevet válasszunk, és ez illeszkedjen a ruhák formavilágába is. Zsani eszébe szerencsére olyan szó jutott, amely abszolút illeszkedett ahhoz a vonalhoz is, amit a ruhákban vizuálisan megjelenítünk, így azonnal egyetértettünk abban, hogy megtaláltuk a megfelelő szót. Továbbá ez a névválasztás lehetővé tette, hogy egybevonjam a grafikai tervezést a ruhák tervezésével, így a döntés minden szempontból ideálisnak tűnt.

Kiket szeretnétek a márkátokkal elsősorban megszólítani?

Zsani: Olyan különleges márka szeretnénk lenni, amely bárki számára elérhető. A “hétköznapi nőket” tekintjük elsődleges célközönségünknek, hiszen megfizethető áron kínálunk egyedi darabokat.

Anka: Egyfajta távolságtartás és feszengés figyelhető meg néhány designer üzlet esetében a vevőknél, melynek oka nemcsak a design (amely kicsit hideg) hanem az árképzés is, hiszen ma Magyarországon szűk az a réteg, aki ezeket az árakat ki tudja fizetni egy-egy ruhadarabért. Mi ezt próbáljuk áthidalni, nekünk az a célunk, hogy a ruháinkat örömmel tudják viselni és különlegesebbnek érezzék magukat bennük, mint egy tömegtermékben.

Mik a jövőbeli terveitek?

Anka: Az ANTRÉ mellett jelenleg mindketten dolgozunk, és ez az éjszakai életünk. Ez a márkánk fejlődése szempontjából nagyon hasznos, mert így a márkát érintő kérdésekben gyorsabban és sokrétűbben tudunk döntéseket hozni. Amint elérünk a fejlődésünkben arra a szintre, hogy egy önálló üzletet nyissunk az ANTRÉ számára, akkor ezt meg fogjuk lépni.

Zsani: Az új kollekción dolgozunk, amely várhatóan 2016 február közepén fog megjelenni.

Az ANTRÉ ruhákat az alábbi webshopban és üzletekben tudjátok megvásárolni:

Webshop: http://www.antrefashion.com/

facebook: www.facebook.com/antrefashion

ONE Fashion Budapest – 1092 Budapest, Ráday utca 9.

LAONI la STORE – 1072 Budapest, Klauzál tér 1.