Battila & BenceCsalar Fashion presentation

Április 1-jén, pénteken mutatták be a Battila és BenceCsalar szemüvegeket Budapesten a Tesla.kultban, mely esemény kétséget kizáróan fantasztikusra sikeredett. A kortárs művészet szerelmese és a magyar tervezők elhivatott támogatójaként számomra egy igazi vizuális csúcsélmény volt a pénteki bemutató. Itthon először találkoztam azzal a különleges, nemzetközi mintán alapuló prezentációval, amelynek keretén belül megtekinthettük a kollekciót: a nyolc alkotás négy művészeti irányzatot ölelt fel (giccs, gesztusfestészet, konstruktivizmus és konceptualizmus), és ennek megfelelően négy pódiumon, az egyes irányzatoknak külön emelvényeket biztosítva zajlott a kreaciók bemutatása. Ez a fajta prezentáció egyszerre adott lehetőséget a mozgalmasságra, de emellett a modellek kooperatív hozzáállásának köszönhetően statikusságra is, így egészen közeli és több perspektívából elkapott képek is készülhettek a szemüvegekről. Külön kiemelendő, hogy a teljes styling zseniális összképet adott, és kizárólag magyar tervezők ruháit vonultatta fel – többek között CUKOVYKataSzegediJe Suis Belle ruháit viselték a modellek.

Maga a Battila & BenceCsalar kollekció Bakó Attila, a Battila concept eyewear megálmodója és Csalár Bence divatújságíró és blogger kooperációjának a gyümölcse, akik itthon elsőként alkottak meg egy egyedülálló művészet inspirálta kollekciót, amely kreatív kiteljesedésük eredménye és a művészetbe vetett hitük bizonyítéka. A Battila szemüvegek régóta tartoznak a nagy kedvenceim közé és Csalár Bence merészsége és továbbgondondolása csodás kortárs művészeti alkotásokat eredményezett.

Már az eseményt megelőző időszakban a közösségi médiafelületeken feltünt az általam a kollekció és az este sztárjának is számító giccs irányzat egyik szemüvege, amely a róla készült kampányfotókon is remekül reprezentálta a giccsességet és annak magával ragadó bujaságát.

A kampányban szereplő keret esetében Pierre et Gilles alkotásainak pikáns kisugárzása és szakrális látványvilága egyaránt hatott a tervezőkre a készítés során – csakúgy, mint Jeff Koons szikrázó és részletgazdag művei. A Swarovski kristályokkal díszített duplakeretes szemüveget füst arannyal borított acetát “kristályok” ékesítik, amelyek kétség kívül a giccs valódi ízét adják az alkotáshoz.

Az este folyamán egy kerekasztal beszélgetés során a tervezőpáros beszélt a kollekcióról és az őket ért behatásokról, valamint a bemutató teljes időtartama alatt lehetőség volt a keretek felpróbálására. Az esemény after partyjára pedig a Tesla Budapest klubban került sor.

További képek az eseményről: ITT

Külön köszönet a csodás fotókért & all rights reserved: BenceCsalar, Zsófia Jámbor Photography