Manage [it] Yourself – EXTRA

Február 11-én, csütörtökön 19:00 órai kezdettel került sor a MOME Design-és művészmenedzsment mesterképzési szak szervezésében a Manage [it] Yourself tematikus rendezvénysorozat aktuális eseményére. Ezúttal a designmenedzsment állt a középpontban, a rendezvény a közelgő felvételi apropóján hívatott hasznos információkkal és segítséggel szolgálni azok számára akik érdeklődnek a MOME Design –és művészmenedzsment MA képzés iránt.

A helyszínválasztás kifejezetten jó döntés volt, ezúttal a MONO art & design adott otthont az eseménynek. Így a beszélgetés kezdete előtt lehetőség nyílt a számos magyar tervező termékeit felsorakoztató kínálat áttekintésére, valamint a Best Art Vinyl 2015 kiállítás megtekintésére. 

A kerekasztal beszélgetés meghívott vendégei Kovács Ágnes tervező (AGNESKOVACS) és designmenedzsere Köller Dalma, valamint Béli Ádám producer voltak. Korn Anita televíziós szerkesztő volt az est moderátora. Ádám és Anita is a MOME DMM szakán tanulnak jelenleg.

Balról jobbra haladva: Korn Anita, Köller Dalma, Kovács Ágnes és Béli Ádám Photo: MOME Design- és művészmenedzsment

Dalma a MOME DMM szakán végzett és az iskola berkein belül találtak egymásra Ágnessel, onnan indult a közös munkájuk. Saját munkahelyi mindennapjait bemutatva a résztvevők átfogó képet kaphattak arról, hogy milyen feladatkörök tartoznak a designmenedzser feladatai közé, így kiderült, a social media, a kampányok felépítése, a sales megkeresések kezelése és az ügyfélkapcsolattartás is beletartozik ebbe.

Ágnes röviden mesélt az AGNESKOVACS márka történetéről. Megemlítette, hogy míg a tavalyi évben elsősorban a hazai piacra koncentráltak addig idén a külföldi terjeszkedés a cél. Nagy sikerrel szerepeltek a Copenhagen International Fashion Fair – koppenhágai nemzetközi vásáron, ahol már az új kollekciót mutatták be, ami hamarosan itthon is debütál.

Ádám rendkívül jó humorral fűszerezve mesélte el saját felvételijének történetét, majd próbálta felderíteni, hogy miért nincs több fiú a szakon. Folyamatban lévő tanulmányairól, és korábban látogatott kurzusokról beszélt, így a szak iránt érdeklődők az órarend és kurzusok felépítéséről is informálódhattak.

Abban a beszélgetés összes résztvevője egyetértett, hogy a képzés sokrétű és rendkívül hasznos elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatók számára, a MOME számos lehetőséget kínál a szakok egymás közötti kooperációjára és olyan projektek létrehozására, amelyek később élesben is működőképesek lehetnek.

A rendezvényen a MOME több tanára és hallgatója is jelen volt, az est zárásaként a résztvevőknek lehetőségük volt kötetlen beszélgetésekre velük és a meghívott vendégekkel is.


MONO art & design a hazai design élet egyik központja, ahol a magyar designerek termékeinek színes palettájával találkozhattunk. Rendszeresen rendeznek kiállításokat és különböző művészethez, designhoz köthető eseményeket. Szimbolikus helyszínként választották az esemény kapcsán a  MONO-t, hogy felhívják a figyelmet a design és a menedzsment kapcsolatának fontosságára.