The Naan Design - Első születésnap

Külön köszönet a fotókért + all rights reserved: A Salon Budapest & Nerpel Photography

Kicsit több, mint egy hónappal ezelőtt abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy nem csak együtt ünnepelhettem a The Naan Design márka egy éves Születésnapját annak tervezőivel, de az ünnepi eseményen modellként is debütálhattam. Az est egyik különlegessége volt, hogy a lakkbőr és matt bőr kiegészítők bemutatását bloggerek és a márka kampányaiból már ismerős arcok mutatták be a közönség számára. A csodás és hangsúlyos kiegészítők kellően előtérbe kerülhettek köszönhetően annak, hogy minden model egységes fekete öltözetben és nem túl hangsúlyos sminkben vonult végig a kifutón. Mivel a márka az őszínteségben és az emberközeliségben hisz, így egy interaktív bemutató keretén belül bárki bármelyik terméket felpróbálhatta, megtapogathatta és minden segítőtől érdeklődhetett annak tulajdonságairől. 

Az este folyamán tombola sorsolás is zajlott, ahol számtalan The Naan Design ékszer, kiegészítő és fődíjként egy hologramos csillogású clutch került kisorsolásra, emellett a tervezők apró ajándékkal kedveskedtek minden résztvevőnek, így egyértelműen kijelenhetjük, hogy az eseményről senki nem távozott üres kézzel.

Külön köszönet a fotókért + all rights reserved: A Salon Budapest & Nerpel Photography

LEMON store - Ékszerdoboz Győr szívében

Alig két hete nyílt Győr legújabb dizájner termékeket kínáló üzlete a Lemon store. Korábban éltem Győrben és bátran kijelenthetem a városnak nagy szüksége volt erre a kis ékszerdobozra, melyben kizárólag magyar tervezők ruháiból, táskáiból és ékszereiből válogathatunk. Az üzlet jól frekventált helyen, a Széchenyi tértől néhány lépésre egy tágas ablakokkal ellátott, tökéletes belső kialakítású, hihetetlenül világos helyiség, melynek központi eleme a bolt névadója, egy citromfa. Különlegessége a boltnak, hogy megálmodója - Balogh Petra maga is tervező, így ARTEP névre keresztelt márkájának darabjai szintén fellelhetők a kínálatában. A LEMONban jelenleg AME création ékszerei, BEANGO ruhái és kiegészítői, DVA táskái, Lapetra vidám ékszerei, LAZLO ruhái és LINDASIETO bőr táskái közül válogathatunk, de Petráék tervezik folyamatosan bővíteni az elérhető tervezők névsorát, hiszen számukra is fontos a folyamatos megújulás. 

Petra: Felső és táska: ARTEP - Katie: Nadrág: ARTEP, Felső: BEANGO, Táska: LINDASIETO, Ékszerek: Lapetra

Amikor megérkeztünk az üzletbe azonnal otthonosan mozogtunk benne, mert Petra és Bianka hihetetlen kedvességgel és hozzáértéssel kezeltek minket - látszott az üzlet minden egyes tervezőjét és termékét pontosan ismerik, és az Outfit fotózásokhoz való szett összeállításoknál bizonyságot tettek stylist szakértelmükről is, amivel egyébként igény szerint segítik a vásárlókat is, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb darabokat.

És, hogy pontosan hova is kell mennetek, ha ti is szeretnétek ebben az üde, ámde közvetlen üzletben körülnézni és vásárolni? A pontos cím: 9022 Győr, Újvilág utca 3. 

Photos & All rights reserved @ www.worldofkatie.com and Nagy Orsolya

Eva's Room - The living room Showroom

Április 14-én, csütörtök este megnyílt Budapest egyik legotthonosabb showroomja- a Hold utcában található Eva's Room. A belvárosi lakásba belépve azonnal érezhető volt a barátságos légkör, azonban ez cseppet sem vett el a helyiség profi módon kialakított, letisztult stílusából. A nappali szoba érzetét keltő térben ténylegesen elhittük: éppencsak beugrottunk egy régi ismerősünkhöz, és ha már ott jártunk, közben csodás dizájner darabokat szemlélgetve, pezsgőt kortyolgatva hallgattuk az élő zenét. A showroom berendezése, és az ott helyet kapó tervezők - Jurekka, INQ és a the Mama Kin- kollekciói elképesztő összképet adtak, nem tudtunk betelni a látvánnyal. 

Az este folyamán mutatták be a Jurekka márka új kollekcióját, a Koloramát, mellyel egyértelműen jelezték, bizony befellegzett az unalmas, fekete laptoptáskáknak. A márka ismerői számára már nem újdonság, hogy a termékskála minden darabja a technológia és a high fashion találkozásából született, hiszen a táskák egyszerre töltik be klasszikus funkciójukat, és emellett valamely laptop, tablet vagy mobiltelefon tárolására alkalmas kiegészítők is. A háromtagúra bővült tervezői csapat - Járadi Judit, Halmai Réka és Deák Anikó- szándéka az volt, hogy megreformálja a sablonos irodai öltözködésről alkotott képet, egyúttal megmutassa, hogy egy karakteres kiegészítővel az egész megjelenésünket megszínesíthetjük. Az új Kolorama kollekciónál olyan technológiai újításokkal is találkozhatunk, mint a pihe-puha tapintást kölcsönző, felülkezelt fibercuir bőr alapanyagok, illetve a kollekció nevére utaló köralakú fém gombok (rama).

Photo credit & bag: @Jurekka - dress: @INQ

A megnyitón szintén megtekinthető volt az INQ és a the Mama Kin kollaborációjából született, gemkapocsra hasonlító, izgalmas ékszerkollekció is. Az alapötletet a funkcionalitás hívta életre, hiszen a kisebb- nagyobb méretű ékszerek egyaránt használhatóak fülbevalónak, medálnak, kapocsnak, de még zsebdísznek is. A kapszulakollekció tökéletes kiegészítője az INQ AW '16/'17 darabjainak, melyek szintén helyet kaptak a showroomban. A teljes kollekciót a letisztult formavilág, csodás anyagválasztás és tökéletes szabásvonal és kidolgozás jellemzi. A púderrózsaszín bőszárú nadrágok, szoknyák, krém tónusú és acélkék kabátok és rozsdabarna pulóverek közül garantáltan mindenki megtalálja a kedvencét.

On the 14th of April Budapest’s probably most cozy showroom has opened it’s doors- Eva’s Room is awaiting it’s customers in the Hold street. By entering this lovely flat you directly feel the friendly milieu, and you can be sure, that you won’t need to queue for the mirror, when you are about to choose your most fitting outfit. In the showroom it really felt like visiting some old friends, and while already there- why not having a look at the incredible designer collections, of course with a glass of champagne in our hands. The team of Eva’s Room made a great job, the concept of the room and the available designer bags, jewellery and clothes (presented by Jurekka, the Mama Kin and INQ) are giving a fantastic impression.

During the showroom opening Jurekka’s new collection, the Kolorama made it’s debut. Kolorama is a proof that colours are sexy even if being worn with a simple office uniform.  For those who already know the brand it is not a new information, that they are the only brand focusing on tech chic: high-fashion accessories exclusively designed for tech gadgets. All products are designed and handmade in Europe. Designers: Judit Jaradi, Réka Halmai and Anikó Deák. In the Kolorama collection the focus is set on pastel and bright colour fibercuir leather with soft and smooth touch, customised gold-finished metal studs and the fine quality craftsmanship creates a sense of glamour.

Also on the same evening the Mama Kin x INQ capsule collection was presented to the future customers. The idea behind these pieces was the functionality- as these unique jewelries can be worn as earrings, medals, and even as “pocket decoration”. These accessories are perfectly matching the AW ‘16/’17 of the INQ brand. The powder coloured wide trousers, the grey-blue and cream coloured coats are going to be real highlights of the upcoming season.

Battila & BenceCsalar Fashion presentation

Április 1-jén, pénteken mutatták be a Battila és BenceCsalar szemüvegeket Budapesten a Tesla.kultban, mely esemény kétséget kizáróan fantasztikusra sikeredett. A kortárs művészet szerelmese és a magyar tervezők elhivatott támogatójaként számomra egy igazi vizuális csúcsélmény volt a pénteki bemutató. Itthon először találkoztam azzal a különleges, nemzetközi mintán alapuló prezentációval, amelynek keretén belül megtekinthettük a kollekciót: a nyolc alkotás négy művészeti irányzatot ölelt fel (giccs, gesztusfestészet, konstruktivizmus és konceptualizmus), és ennek megfelelően négy pódiumon, az egyes irányzatoknak külön emelvényeket biztosítva zajlott a kreaciók bemutatása. Ez a fajta prezentáció egyszerre adott lehetőséget a mozgalmasságra, de emellett a modellek kooperatív hozzáállásának köszönhetően statikusságra is, így egészen közeli és több perspektívából elkapott képek is készülhettek a szemüvegekről. Külön kiemelendő, hogy a teljes styling zseniális összképet adott, és kizárólag magyar tervezők ruháit vonultatta fel – többek között CUKOVYKataSzegediJe Suis Belle ruháit viselték a modellek.

Maga a Battila & BenceCsalar kollekció Bakó Attila, a Battila concept eyewear megálmodója és Csalár Bence divatújságíró és blogger kooperációjának a gyümölcse, akik itthon elsőként alkottak meg egy egyedülálló művészet inspirálta kollekciót, amely kreatív kiteljesedésük eredménye és a művészetbe vetett hitük bizonyítéka. A Battila szemüvegek régóta tartoznak a nagy kedvenceim közé és Csalár Bence merészsége és továbbgondondolása csodás kortárs művészeti alkotásokat eredményezett.

Már az eseményt megelőző időszakban a közösségi médiafelületeken feltünt az általam a kollekció és az este sztárjának is számító giccs irányzat egyik szemüvege, amely a róla készült kampányfotókon is remekül reprezentálta a giccsességet és annak magával ragadó bujaságát.

A kampányban szereplő keret esetében Pierre et Gilles alkotásainak pikáns kisugárzása és szakrális látványvilága egyaránt hatott a tervezőkre a készítés során – csakúgy, mint Jeff Koons szikrázó és részletgazdag művei. A Swarovski kristályokkal díszített duplakeretes szemüveget füst arannyal borított acetát “kristályok” ékesítik, amelyek kétség kívül a giccs valódi ízét adják az alkotáshoz.

Az este folyamán egy kerekasztal beszélgetés során a tervezőpáros beszélt a kollekcióról és az őket ért behatásokról, valamint a bemutató teljes időtartama alatt lehetőség volt a keretek felpróbálására. Az esemény after partyjára pedig a Tesla Budapest klubban került sor.

További képek az eseményről: ITT

Külön köszönet a csodás fotókért & all rights reserved: BenceCsalar, Zsófia Jámbor Photography

Manage [it] Yourself – EXTRA

Február 11-én, csütörtökön 19:00 órai kezdettel került sor a MOME Design-és művészmenedzsment mesterképzési szak szervezésében a Manage [it] Yourself tematikus rendezvénysorozat aktuális eseményére. Ezúttal a designmenedzsment állt a középpontban, a rendezvény a közelgő felvételi apropóján hívatott hasznos információkkal és segítséggel szolgálni azok számára akik érdeklődnek a MOME Design –és művészmenedzsment MA képzés iránt.

A helyszínválasztás kifejezetten jó döntés volt, ezúttal a MONO art & design adott otthont az eseménynek. Így a beszélgetés kezdete előtt lehetőség nyílt a számos magyar tervező termékeit felsorakoztató kínálat áttekintésére, valamint a Best Art Vinyl 2015 kiállítás megtekintésére. 

A kerekasztal beszélgetés meghívott vendégei Kovács Ágnes tervező (AGNESKOVACS) és designmenedzsere Köller Dalma, valamint Béli Ádám producer voltak. Korn Anita televíziós szerkesztő volt az est moderátora. Ádám és Anita is a MOME DMM szakán tanulnak jelenleg.

Balról jobbra haladva: Korn Anita, Köller Dalma, Kovács Ágnes és Béli Ádám Photo: MOME Design- és művészmenedzsment

Dalma a MOME DMM szakán végzett és az iskola berkein belül találtak egymásra Ágnessel, onnan indult a közös munkájuk. Saját munkahelyi mindennapjait bemutatva a résztvevők átfogó képet kaphattak arról, hogy milyen feladatkörök tartoznak a designmenedzser feladatai közé, így kiderült, a social media, a kampányok felépítése, a sales megkeresések kezelése és az ügyfélkapcsolattartás is beletartozik ebbe.

Ágnes röviden mesélt az AGNESKOVACS márka történetéről. Megemlítette, hogy míg a tavalyi évben elsősorban a hazai piacra koncentráltak addig idén a külföldi terjeszkedés a cél. Nagy sikerrel szerepeltek a Copenhagen International Fashion Fair – koppenhágai nemzetközi vásáron, ahol már az új kollekciót mutatták be, ami hamarosan itthon is debütál.

Ádám rendkívül jó humorral fűszerezve mesélte el saját felvételijének történetét, majd próbálta felderíteni, hogy miért nincs több fiú a szakon. Folyamatban lévő tanulmányairól, és korábban látogatott kurzusokról beszélt, így a szak iránt érdeklődők az órarend és kurzusok felépítéséről is informálódhattak.

Abban a beszélgetés összes résztvevője egyetértett, hogy a képzés sokrétű és rendkívül hasznos elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatók számára, a MOME számos lehetőséget kínál a szakok egymás közötti kooperációjára és olyan projektek létrehozására, amelyek később élesben is működőképesek lehetnek.

A rendezvényen a MOME több tanára és hallgatója is jelen volt, az est zárásaként a résztvevőknek lehetőségük volt kötetlen beszélgetésekre velük és a meghívott vendégekkel is.


MONO art & design a hazai design élet egyik központja, ahol a magyar designerek termékeinek színes palettájával találkozhattunk. Rendszeresen rendeznek kiállításokat és különböző művészethez, designhoz köthető eseményeket. Szimbolikus helyszínként választották az esemény kapcsán a  MONO-t, hogy felhívják a figyelmet a design és a menedzsment kapcsolatának fontosságára.

Pop art és borok randevúja a Ludwig Múzeumban

Ludwig Goes Pop + The East Side Story és az Art & Wine Lover’s Club

2015. Október 9-én 19:00 órai kezdettel került megrendezésre a Ludwig Múzeum Art & Wine Lovers’ Clubjának soron következő eseménye, melyen több mint 120-an vettek részt. A kortárs művészetet a borokkal és gasztronómiával összekötő programsorozat most is egy exkluzív tárlatvezetést tartogatott, ezúttal a pop art világába.

    A Ludwig Goes Pop + The East Side Story kiállítás a Ludwig Múzeumok együttműködésében valósult meg. A Ludwig Goes Pop egy “vándorkiállítás” , a Budapesten bemutatott műtárgyak korábban már megtekinthetőek voltak Kölnben (Museum Ludwig) és Bécsben (MUMOK- Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien).  A budapesti kiállítás sajátossága, hogy a nyugati pop art kultúrát párhuzamosan mutatja be a korszak magyar és kelet-európai alkotóinak műveivel, ezáltal is rámutatva arra, hogy milyen másként tudták értelmezni az irányzatot ebben a közegben, ahol a“nyugati” fogyasztási cikkek nem álltak rendelkezésre.

A pop art lényege a hétköznapi tárgyak használata, ezáltal az irányzat alkotásai könnyen értelmezhetővé válnak a nézők számára. A pop art hangsúlyozza, hogy a hétköznapi fogyasztás is lehet a művészet része, így jól illeszkedett a Ludwig Múzeum aktuális kiállításának koncepciójába a Kreinbacher Birtok pezsgő és borkóstolójával egybekötött tárlatvezetés. A pincészet nagy hangsúlyt fektet a minőségi borok és pezsgők előálltására, a palackoknál és címkéknél a design külön hangsúlyt kap, emellett Birtokuk épületeinek formavilágában is a kortárs építészet a meghatározó.

    Az Art & Wine Lover’s Club által megrendezett eseményen 2 pezsgőt és egy 4 tételből álló borsort kóstolhattak a résztvevők (Kreinbacher Rozé 2014, Kreinbacher Hárslevelű 2013 /limitált borválogatás/, Kreinbacher Juhfark 2013, Olaszrizling 2009). Először Kreinbacher Extra Dry pezsgő került a poharakba, majd a rendezvény megnyitóját követően a kiállítás társkurátorai (Popovics Viktória, Timár Katalin) tartottak tárlatvezetést. A két szinten elhelyezett gyűjteményben a pop art legismertebb alkotói mind fellelhetőek. A látogatóknak lehetőségük volt megtekinteni Andy Warhol hires leveseskonzervjeit, Roy Lichtenstein képregénysorozatát (többek között a Vickit is) vagy éppenséggel Tom Wesselmann munkáit. A korszak kiemelkedő magyar és kelet európai képviselői, többek között Konkoly Gyula, Lakner László és Nathalia LL alkotásai is láthatóak voltak az este folyamán.

Nathalia LL

   A tárlatvezetést követően az Elysian divatmárka bemutatta legújabb kollekciójának darabjait, miközben a pezsgőkostoló is folytatódott a Kreinbacher Brut Classic tétellel. A borok mellé a gasztro falatokat a Terminál étterem biztosította, olyan különlegességek, mint a Libanoni padlizsánkrém, pisztáciás malacpaté illetve Capris marha tatár kanapé szerepeltek a kínálatban. A 22:00 óráig tartó rendezvény zárásaként tombolasorsolás keretén belül értékes ajándékokat sorsoltak ki, így gazdára lelt a Kreinbacher Birtok 2 főre szóló borkóstolója is, mely a játék főnyereménye volt.

A szervezők terve szerint, a nagy érdeklődésre való tekintettel (már két héttel az esemény előtt minden elővételes jegy elfogyott) a rendezvény még egyszer megrendezésre kerül a Ludwig Goes Pop + The East Side Story kiállítás időtartama alatt.