Anna Daubner - A/W '16 - Jeges, bájos mesevilág

Anna Daubner 2016-os öszi-téli kollekcióját Hans-Christian Andersen titokzatos története, A Hókirálynö c. mese ihlette. Anna egy képzelt gyermekkori havas tájról alkotott gyermekkori emlékeit az elbeszélésböl átemelt tündérmese elemeivel vegyítette, s így születette meg a "Frost Tale Collection".

A kollekciót átlengi a márkára oly jellemzö nyugodt kedvesség és báj, mely retró vonalakkal és bátor fesztelenséggel keveredik; s mindez klasszikus A-vonalú ruhák és szoknyák, valamint asszimetrikus és oversized darabok formájában ölt testet.

Andersen misztikus meséjének jeges színei jellemzik a kollekciót - de csakúgy ahogy a történetben Kay szíve - az árnyalatok is egyre melegebbé és finomabbá válnak a történet elörehaladtával. Ezt a változást követhetjük nyomon a textileknél is: a hüvös kékes árnyalatokon, fémesen csillogó ezüst passzén át a mályva bársonyon keresztül jutunk el a rózsaszín gyapjúhoz. A jégvirágokat szimbolizáló irizáló virágrátétek, törött varázstükör darabjaira emlékeztetö minták és téli hóesést idézö darabok hozzák el nekünk a téli mesevilágot. 

A kollekció elérhetö és megtekinthetitö:

Showroom: 1085 Budapest, Üllöi út 31. 

Weboldal: www.annadaubner.com